برچسب ها

چای ماچا چیست؟ خواص و تاریخچه چای ماچا

چای ماچا چیست؟ خواص و تاریخچه چای ماچا

چای ماچا

شاید کلمه ماچا برای شما مقداری عجیب به نظر برسد و یک علامت سؤال بزرگ در ذهنتان پدیدار شود که ماچا چیست؟ در کدام کشور تهیه می‌شود و خواص آن کدام است؟ آیا برای لاغری گزینه مناسبی است یا مضرات این چای بیش از مزایای‌‌ آن است؟ برای پاسخ به این سؤالات و رفع ابهامات درباره چای ماچا با این مطلب همراه باشید تا جواب پرسش‌های خود را دریافت کرده و با خواص چای ماچا بیشتر آشنا شوید.

چای ماچا چیست؟

ماچا نوعی چای سبز است که از برگ‌های تازه تهیه می‌شود. پرورش این گیاه نیازمند مراقبت فراوان و دائمی است. پس از به عمل آمدن آن بهترین و جوان‌ترین برگ‌ها دست‌چین می‌شوند. چند ساعت بعد از چیده شدن برگ‌ها آن‌ها را بخارپز می‌کنند. این کار باعث می‌شود رنگ زمردی این گیاه حفظ شود و طعمی شیرین و ملایم پیدا کند. بعد از خشک شدن برگ‌ها، آن‌ها در آسیاب‌های سنگی به شیوه‌ای کاملاً سنتی پودر می‌شوند و پودری ابریشمی و لطیف به نام ماچا به دست می‌آید.

چای ماچا و درمان

چای ماچا بیشتر در آسیای شرقی تهیه می‌شود و صدها سال‌ است که در فرهنگ‌ ژاپنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ماچا برای درمان بیماری‌های عروقی، لاغری و افزایش انرژی سودمند است. برای همین این چای مانند چای ماسالا امروزه در سراسر جهان نیز طرفداران زیادی دارد. 

خواص چای ماچا

خواص چای ماچا

چای ماچا یکی از سالم‌ترین مواد غذایی است که می‌توانید در برنامه خود جای دهید و مزایای آن بیش از عوارض آن است که در اینجا به چند تا مورد از آنها به صورت مختصر اشاره می‌کنیم:

  • جلوگیری از التهاب
  • جلوگیری از پیری زودرس
  • جلوگیری از حملات قلبی
  •  مراقبت از سیستم عروقی بدن
  • سرشار از آنتی اکسیدان
  • ضد باکتریال است و از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند.
  • ضد سرطان
  • بازسازی پوست و بهبود آن
  • افزایش انرژی و ضد افسردگی
  • کاهش استرس
  • افزایش سوخت و ساز بدن
  • تقویت سیستم ایمنی بدن

بهبود عملکرد مغز با ماچا

یک فنجان چای ماچا می‌تواند به قدرت خلاقیت شما کمک کند. این چای سرشار از پلی‌ فنول‌ها و اسیدهای آمینه است که امواج آلفا را در مغز تقویت می‌کنند. این امواج مسئول تسکین ذهن هستند و به شما در تمرکز حواس بسیار کمک می‌کنند. 
کافئین موجود در این چای نیز ترکیبی شگفت‌انگیز می‌سازد و می‌تواند روز شما را دگرگون کند. به همین دلیل، توصیه می‌شود هر روز یک فنجان چای ماچا میل کنید تا آرامش و حس بهتری در هنگام کار داشته باشید.
یک مطالعه بر روی اثرات ترکیبی چای ماچا نشان می‌دهد، کافئین موجود در آن بر عملکرد شناختی و خلق‌وخوی بهتر تأثیر می‌گذارد و سرعت و دقت شما را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، به تقویت حافظه نیز کمک می‌کند و خلاقیت را به همراه دارد.

درخشش پوست و چای ما چا

چای ماچا برای پوست نیز خواص بسیار زیادی دارد و در لوازم آرایشی و ماسک‌های صورت از آن استفاده می‌شود. اگر به ماسک ماچا علاقه ندارید، می‌توانید آن را دم کنید یا آن را به اسموتی خود اضافه کنید. به دلیل اینکه ماچا سرشار از کاتچین (آنتی اکسیدان قوی) است، نوشیدن آن نیز موجب درخشندگی پوست می‌شود. همچنین از پوست شما در برابر رادیکال‌های آزاد به خوبی محافظت می‌کند. 

اسموتی ماچا

چای ماچا سرشار از آنتی اکسیدان است و خواص ضد التهاب دارد و از آلرژی و تحریک‌های پوستی جلوگیری می‌کند. اگر از آکنه یا التهاب رنج می‌برید، ماچا گزینه خوبی برای شما است و می‌تواند در درمان بیماری‌های پوستی به شما کمک کند.

چای ماچا برای سلامت قلب

یکی دیگر از فواید چای ماچا حفظ سلامت قلب است. کاتچین‌ها که از آنتی اکسیدان‌های اصلی در چای ماچا به حساب می‌آید، فشارخون را کاهش می دهند و ضد التهاب هستند. مصرف هر روز این چای، به پیشگیری از بیماری‌های قلبی و سکته مغزی کمک می‌کند. 
کاتچین‌های موجود در چای ماچا، چربی خون را نیز کاهش می‌دهند و سلامت قلب را تقویت می‌کند. چای ماچا به همراه یک شیوه سالم زندگی می‌تواند عمری طولانی به شما هدیه بدهد و خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهد.
فواید چای ماچا برای قلب

خواص چای ماچا برای لاغری

یکی از بهترین راه‌ها برای کنترل سطح کلسترول، نوشیدن چای سبز است. در مقایسه با انواع چای، چای ماچا مقادیر بیشتری آنتی اکسیدان دارد و سطح قند خون را کاهش می‌دهد. از طرف دیگر میزان قابل توجهی کافئین دارد که موجب افزایش سوخت و ساز و چربی‌ سوزی بدن می‌شود و گزینه مناسبی برای لاغری محسوب می شود.. 
محققان برای اندازه‌گیری میزان چربی سوزی چای ماچا، یک آزمایش انجام دادند. 200 بزرگسال با میزان کلسترول بالا در این تحقیق شرکت کردند. به نیمی از آن‌ها روزانه دو فنجان چای ماچا دادند بعد از 6 ماه سطح کلسترول آن‌ها را دوباره اندازه‌گیری کردند. در نهایت نتایج آزمایش نشان داد که عصاره چای سبز تأثیر زیادی بر غلظت قند خون دارد و جایگزین مناسبی برای داروهای شیمیایی است.

مضرات چای ماچا

یک فنجان چای ماچا 70 گرم کافئین دارد. این میزان سه برابر بیشتر از کافئین یک فنجان چای سیاه است. به همین دلیل، مصرف چای ماچا چند ساعت قبل از خواب و برای افرادی که دچار کم‌خونی هستند، توصیه نمی‌شود؛ زیرا میزان جذب آهن از طریق غذا را کاهش می‌دهد.
برای تهیه چای ماچا از شیوه‌های سنتی استفاده می‌شود. به همین دلیل ممکن است مقادیر زیادی سرب در برگ‌ها باقی بماند و موجب مسمومیت شود. پزشکان می‌گویند که احتمال مسمویت با این چای 20 برابر بیشتر از چای معمولی است. از این رو استفاده از آن، به زنان باردار و کودکان توصیه نمی‌شود.


طرز تهیه چای ماچا

برای تهیه این چای سودمند می‌توانید مقداری ماچا (یک گرم) با آب داغ ترکیب کنید. دمای آب باید 80 درجه سانتی گراد باشد؛ زیرا دمای بالا چای را می‌سوزاند و طعم تلخی به آن می دهد.

طرز تهیه چای ماچا
یکی دیگر از نکات در تهیه چای ماچا، نحوه مخلوط کردن آن است. برای این کار می‌توانید از شیکر استفاده کنید تا یک مایع یک‌دست، شفاف و خوشمزه به دست بیاید. ضمنا توجه داشته باشید که اگر هنوز مقدار زیادی پودر روی سطح چای است یا کف‌ها درشت هستند، باید به هم‌ زدن ادامه دهید.

چای ماچا با شیر

یکی از نوشیدنی‌های محبوبی که با این چای می‌توان تهیه کرد، لاته ماچا یا همان چای ماچا با شیر است. این نوشیدنی گرم و ‌دوست‌داشتنی طرفداران زیادی دارد و ترکیبات آن یک گرم پودر ماچا و شیر گرم است. نکته مهم در تهیه چای ماچا با شیر نحوه مخلوط کردن آن است؛ زیرا هر چه این ترکیب صاف تر و یک دست تر باشد، چای خوشمزه‌تری به دست می‌آید.

سخن پایانی

چای ماچا در مقایسه با قهوه نوشیدنی مناسب تری است؛ زیرا کافئین کمتری دارد و برای افرادی که نمی‌توانند از قهوه استفاده کنند، گزینه خوبی است. این چای خوش عطر به میزانی کافئین دارد که شما را سرحال نگه می‌دارد. در این مقاله سعی شد تا حد امکان شما را با این چای سنتی آسیای شرقی آشنا کنیم و نکات مهم درباره آن را به شما یادآور شویم، در صورتی که هرگونه نظری در مورد این مقاله دارید، خوشحال خواهیم شد نظرتان را با در میان بگذارید.

لطفا به این مقاله امتیاز دهید:
(7) 3.9

این مطلب را به اشتراک بگذارید :

نظرات

  • عالي بود استفاده كرديم

  • من تا حالا اسم چای ماچا رو نشنیده بودم و نمیدونستم اینقدر خاصیت داره..حتما تهیه میکنم..ممنون از اطلاعات مفیدتون

نظر خود را بنویسید

برای دریافت خبرنامه ایمیل خود را ثبت کنید